Case

Relevant door 360˚ klantbeeld


Integrated Systems Events (ISE) wilde professionaliseren en de communicatie over haar evenementen afstemmen op individuele klantkenmerken. Door het opbouwen van 360˚ klantbeeld van de bezoekers – over de grenzen van meerdere beursedities heen – is ISE in staat relevante content te bieden op basis van volledige klantgegevens.

ISE is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van audiovisuele media en elektronische systeemintegratie. Van beginjaar 2004 tot 2016 had iedere beurseditie zijn eigen database met bezoekersregistratie. Het ontbreken van een compleet klantbeeld leidde tot een weinig gestroomlijnde communicatie en onnodige kosten. Klanten konden bijvoorbeeld geïnformeerd worden over beursdomeinen die hun interesse niet hadden.

360˚ klantbeeld

ISE was veel tijd kwijt aan marketingcampagnes voor de bezoekerswerving door bewerkingen van gegevens uit verschillende databases en –systemen. In 2016 besloot de organisatie om de per beurseditie opgebouwde klantinformatie samen te voegen tot één 360˚ klantbeeld.

“Met de Ternair Marketing Cloud kunnen wij efficiënter en effectiever naar klanten en prospects communiceren over ons beursaanbod. Efficiënter, omdat het onszelf minder tijd en mankracht kost; effectiever, omdat de informatie die wij nu verspreiden is gebaseerd op geïntegreerde, actuele klantkennis.”

André Hooijer, Operations Director ISE

Meer conversie en lagere kosten

Ternair heeft een centrale marketingdatabase ingericht op basis van koppelingen met de ISE-systemen. Deze gegevens worden gestandaardiseerd, gematcht, ontdubbeld en samengevoegd. Zo ontstaat een ‘golden record’ per klant. In de campagnemanagement oplossing worden doelgroepen geselecteerd en gepersonaliseerde e-mails opgemaakt en verzonden op basis van dynamisch template(s). Daarbij zorgt Ternair voor de automatische administratie van aan- en afmeldingen voor de ISE-nieuwsbrieven, evenals het abonnementen- beheer en retourproces van de ISE-magazines.

Na een implementatieperiode van tien weken is een centrale database opgebouwd met meer dan 160.000 professionals. Afgezien van hogere conversies en lagere kosten rondom haar eigen beurzen biedt deze database de mogelijkheid additionele businessmodellen op te zetten.

Over ISE
Integrated Systems Events (ISE) is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van audiovisuele media en elektronische systeemintegratie. Het jaarlijkse, vierdaagse evenement trekt ruim 70.000 professionals.

 

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.