Case

90% tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate(s)


KLM merkte dat ze steeds meer tijd kwijt waren aan de verzending van het iFly KLM Magazine, het internationale online reismagazine. Door een data-driven 1-1 e-mailtemplate werd een tijdsbesparing van 90% behaald.

Met een frequentie van acht keer per jaar, inspireert en bindt iFly KLM Magazine miljoenen reizigers. Van iedere nieuwe editie worden abonnees met een e-mail op de hoogte gebracht. De personalisatie van content (op basis van onder andere interesses, taal, tijdzones en type lidmaatschap), last-minute aanpassingen en deadlines maken dit erg tijdrovend en inefficiënt.

KLM kwam bij Ternair met de volgende vraag: “Hoe kan KLM zoveel mogelijk mensen op een efficiënte manier met e-mail informeren over het iFly KLM Magazine?”

Data-driven template

Er werd een data-driven e-mailtemplate gebouwd. In plaats van een veelvoud aan losse e-mailings wordt nu een data-driven template gebruikt die rekening houdt met:

  • 5 taalvarianten;
  • 22 tijdzones;
  • 230 landen met eigen URL’s (landingspagina’s);
  • 2 lidmaatschappen (Flying Blue en Whitewing);
  • 4 statusniveau’s Flying Blue.

In Ternair worden e-mails op basis van het dynamische template opgebouwd en alle onderdelen worden gepersonaliseerd per land en taalcombinatie, tijdzones, en lidmaatschap. Campagnes worden volledig data-driven opgezet, ingepland en automatisch uitgevoerd.

“Wij zijn een internationale marketingorganisatie en sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Ternair stelt ons in staat om al deze complexiteit te managen waarbij kwaliteit gegarandeerd is en de kosten beheersbaar blijven.”

Marc Jansz, Customer Media Manager KLM Royal Dutch Airlines

Tijdsbesparing van 90%

KLM heeft, door een combinatie van slim inzetten van de verschillende databronnen en een specifieke inrichting van Ternair, een tijdsbesparing van 90% gerealiseerd. Binnen een fractie van de oorspronkelijke tijd worden wereldwijd meer dan 10 miljoen mensen geïnformeerd over het nieuwe magazine.

Over IFly KLM Magazine
KLM Royal Dutch Airlines is een wereldwijde luchtvaartmaatschappij gevestigd in Nederland. KLM heeft een breed mediaportfolio waaronder het iFly KLM Magazine, het award winnende, digitale reismagazine van KLM. Het magazine van KLM en Born05 houdt passagiers geïnspireerd tussen vluchten. Met meer dan 10 miljoen lezers in meer dan 230 landen, is het digitale magazine voor KLM een retentietool om de connectie met klanten te versterken en hen te inspireren om de volgende keer te kiezen voor KLM.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.