Case

Wereldwijde data-driven e-mail­campagnes


Door gebruik te maken van data-driven e-mail­campagnes kan KLM wereldwijd meer dan 10 miljoen lezers in meer dan 230 landen informeren over het nieuwe iFly KLM Magazine. 

Sinds 2008 geeft KLM het iFly KLM Magazine uit in drie verschillende talen. Van iedere nieuwe editie worden klanten via een e-mail op de hoogte gebracht. Deze e-mail wordt verzonden in drie talen en gepersonaliseerd op naam, geslacht en lidmaatschap van Flying Blue, het frequent flyer programma van KLM. Het samenstellen van deze verschillende e-mailberichten was erg complex, mede door de aanvullende eisen en wensen van de verschillende aangesloten landen.

In 2015 had KLM de ambitie het magazine in twee extra talen te gaan produceren zodat wereldwijde dekking mogelijk is. Met de bestaande tools en processen was dit niet haalbaar, omdat dit zou leiden tot een onverantwoord aantal productie-uren. Om de toekomstige ambities te verwezenlijken en zoveel mogelijk mensen wereldwijd te inspireren, heeft KLM de hulp ingeschakeld van Ternair.

Wereldwijde verzending

Ternair heeft de Ternair Marketing Cloud ingezet en ingericht. Campagnes volledig data-driven opgebouwd op basis van dynamische templates waarbij alle onderdelen worden gepersonaliseerd per land en taalcombinatie. In de campagne wordt onderscheid gemaakt tussen bestaande en nieuwe lezers van het online magazine. Geautomatiseerd, en rekening houdend met de verschillende tijdzones wordt een welkomstmail of initiële mail verstuurd.

“Ternair heeft uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis over e-mail- en dataprocessen die goed aansluit op onze eisen en wensen.”

Marc Jansz, Customer Media Manager KLM Royal Dutch Airlines

Data-driven e-mail­campagnes

Na de implementatie van de data-driven e-mailcampagnes is een significante tijdsbesparing gerealiseerd. Door een combinatie van slim inzetten van de verschillende databronnen van KLM en een specifieke inrichting van Ternair  worden nu, binnen een fractie van de oorspronkelijke tijd, wereldwijd alle klanten geïnformeerd over het nieuwe magazine.

Om de klantervaring nog verder te optimaliseren en meer engagement te bereiken wil KLM de functionaliteiten van de Ternair Marketing Cloud verder benutten en zich de komende tijd meer gaan richten op het personaliseren van de e-mail en het magazine.

Over KLM
KLM Royal Dutch Airlines is een wereldwijde luchtvaartmaatschappij gevestigd in Nederland. KLM heeft een breed mediaportfolio waaronder het iFly KLM Magazine, het award winnende, digitale reismagazine van KLM. Het magazine van KLM en Born05 houdt passagiers geïnspireerd tussen vluchten. Met meer dan 10 miljoen lezers in meer dan 230 landen, is het digitale magazine voor KLM een retentietool om de connectie met klanten te versterken en hen te inspireren om de volgende keer te kiezen voor KLM.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.