Case

Wereldwijde verzending iFly KLM Magazine vanuit Ternair Campaign

KLM Royal Dutch Airlines is een wereldwijde luchtvaartmaatschappij gevestigd in Nederland. KLM heeft een breed mediaportfolio waaronder het iFly KLM Magazine, het award winnende, digitale reismagazine van KLM.

Data-driven e-mailcampagnes

Sinds 2008 geeft KLM het iFly KLM Magazine uit in drie verschillende talen. Van iedere nieuwe editie van het iFly KLM Magazine worden klanten via een e-mail op de hoogte gebracht. Dat was een complexe operatie, aangezien de e-mail in drie talen werd verstuurd en gepersonaliseerd op geslacht, naam en lidmaatschap van Flying Blue, het frequent flyer program van KLM.

In 2015 had KLM de ambitie het magazine in twee extra talen te gaan produceren zodat wereldwijde dekking mogelijk is. Met de bestaande tools en processen was dit niet haalbaar, omdat dit zou leiden tot een onverantwoord aantal productie-uren. In de zoektocht naar een gespecialiseerde partij kwam KLM bij Ternair terecht.

“Wij zijn een internationale marketingorganisatie en sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Ternair Campaign stelt ons in staat om al deze complexiteit te managen waarbij kwaliteit gegarandeerd is en de kosten beheersbaar blijven.”

In Ternair Campaign worden de campagnes volledig data-driven opgebouwd op basis van dynamische templates waarbij alle onderdelen worden gepersonaliseerd per land en taalcombinatie. In de campagne wordt onderscheid gemaakt tussen bestaande en nieuwe lezers van het online magazine. Geautomatiseerd, en rekening houdend met de verschillende tijdzones wordt een welkomstmail of initiële mail verstuurd.

Na de implementatie is een significante tijdsbesparing gerealiseerd. Door een combinatie van slim inzetten van de verschillende databronnen van KLM en een specifieke inrichting van Ternair Campaign worden nu, binnen een fractie van de oorspronkelijke tijd, wereldwijd alle klanten geïnformeerd over het nieuwe magazine.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.