Case

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output


MindCampus wilde de hoeveelheid klantgegevens die verspreid in de organisatie aanwezig waren bundelen. Door alle gegevens te verzamelen in een centrale marketingdatabase verliest MindCampus geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties maar kan het focussen op de output.

MindCampus onderhoudt actief contact met haar doelgroepen. Dat contact vindt voornamelijk online plaats. De hoeveelheid klantgegevens die MindCampus via haar online media verzamelt groeit sterk. De gegevens werden echter versnipperd door het bedrijf opgeslagen. Daardoor werd het gebruik van deze gegevens voor effectieve communicatie met doelgroepen steeds moeilijker.

Bundelen van klantgegevens

In 2012 besloot MindCampus stappen te zetten om alle data te combineren in een centrale marketingdatabase. Op die manier zou het bedrijf de aanwezige informatie kunnen samenvoegen tot volwaardige klantprofielen, die als basis kunnen dienen voor gerichte marketingoplossingen. In de zoektocht naar een gespecialiseerde partij kwam MindCampus bij Ternair terecht.

“De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij hun oplossing kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren.”

Pieter Lieverse, Algemeen Directeur MindCampus

Focus op output

Ternair heeft een centrale marketingdatabase ingericht op basis van koppelingen met verschillende databronnen. Deze gegevens worden ontsloten in de e-mail &  campagnemanagement oplossing van Ternair. Hiermee kunnen specifieke doelgroepen worden geselecteerd en e-mailcampagnes worden opgemaakt en verstuurd op basis van dynamische templates.

Sinds de implementatie beschikt het bedrijf over een geautomatiseerd marketingplatform waarin alle informatie over klanten en prospects samenkomt. Zo ontstaat klantkennis die MindCampus in staat stelt om haar doelgroepen heel gericht te benaderen via verschillende kanalen zoals e-mail, telemarketing en social media.

Over MindCampus
MindCampus verzorgt opleidingen op gebied van personeelsmanagement en facilitaire dienstverlening, de zogenoemde HR-Academy en F-Academy. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd en biedt MindCampus nieuwsplatforms voor de twee doelgroepen.

Ternair en Mindcampus – toen nog onder de naam Weka Business Media – werken sinds 2012 samen. 

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.