Case

Data-driven app-platform voor evenementen


Om het haar exposanten en bezoekers het hele jaar door zo eenvoudig mogelijk te maken om hun beursbezoek voor te bereiden zocht RAI Amsterdam een data-driven app. Door een data-driven app-platform te bouwen kunnen app’s eenvoudig worden opgemaakt voor meerdere titels. Met deze oplossing heeft RAI Amsterdam
bovendien real-time aansluiting op de bestaande systemen, met als grote voordeel dat alle data op één plek wordt opgeslagen en altijd up-to-date is.

De app moet bezoekers van een evenement de mogelijkheid geven het beursbezoek overal en op elk moment van de dag voor te bereiden. De exposant kan de app gebruiken om extra exposure te creëren en om leads te verzamelen. Na een gedegen onderzoek naar aanbieders en mogelijkheden koos RAI Amsterdam voor Ternair. Doorslaggevend was dat Ternair in staat is de bestaande data realtime te koppelen aan de app. Met als grote voordeel dat de data altijd up-to-date is.

Realtime koppelen van databronnen

Met succes ontwikkelde Ternair een app voor de ‘GreenTech’ beurs. Vervolgens verzocht RAI Amsterdam voor minimaal tien andere evenementen een app te ontwikkelen. Omdat alle app’s gebruik maken van dezelfde bronsystemen werd besloten een generiek platform te ontwikkelen op basis van de volgende eisen:

  • Op het platform moeten verschillende app’s kunnen draaien;
  • Met het generieke platform kan een nieuwe app binnen één dag worden gerealiseerd;
  • Voor alle toekomstige evenementen moet RAI Amsterdam zelfstandig app’s kunnen inrichten.

“Het is prettig werken met Ternair. Er wordt gedacht vanuit de business en niet alleen vanuit de techniek. Bovendien kunnen ze snel schakelen en dat is belangrijk voor ons.”

Richard van Yperen, Online Strateeg RAI Amsterdam

Data-driven app-platform

In twee maanden tijd implementeerde Ternair een data-driven App-platform met een real-time aansluiting op de bestaande systemen, waardoor alle data op één plek wordt opgeslagen en altijd up-to-date is. Met dit platform kan RAI Amsterdam bovendien in zeer korte tijd nieuwe apps samenstellen en introduceren. Voor de verschillende evenementen kan gekozen worden uit meerdere templates die ieder ook apart gestyled kunnen worden. Op deze manier heeft iedere app een eigen uitstraling in de huisstijl van het evenement.

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Als faciliterende partij creëren wij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij verbinden wij met inspirerende nationale en internationale evenementen context, content en communities.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.