Case

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld


RAI Amsterdam wilde een slag maken in het meer vraaggestuurd faciliteren van evenementen. Met de marketingdatabase van Ternair beschikt RAI Amsterdam over een 360° klantbeeld, die de overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Dit stelt de organisatie in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren.

De informatie over de bezoekers van de eigen beurstitels was in 2006 versnipperd aanwezig bij RAI Amsterdam. Ieder evenement had eigen databases met bezoekersgegevens. Een koppeling bestond niet. Dat moest anders, een duidelijk beeld van bezoekers en exposanten was daarvoor noodzakelijk.

Koppelen van databronnen

In drie maanden tijd richtte Ternair een marketingdatabase in voor RAI Amsterdam. Er werden koppelingen gelegd met verschillende systemen. Het ERP backoffice-systeem (EBMS) levert gegevens van exposanten en orders. Via de koppeling met de e-mailservice provider kunnen nieuwsbrieven verstuurd worden. Klikgedrag wordt gevolgd met Google Analytics. Voor registratie en scannen van bezoekers werd een koppeling gelegd met ticketingpartijen Paylogic en N200.

Alle informatie uit de verschillende bronnen wordt automatisch gestandaardiseerd, bijvoorbeeld naar branche en functie. Via fuzzy matching herkent de marketingdatabase alle klanten en voegt ze samen vanuit de verschillende systemen.

“Wat Ternair kenmerkt als partij is dat zij erg snel kunnen schakelen en goed meedenken met de klant. Dit maakt hen zeer waardevol.”

Vanessa Visser, Manager Marketing Services RAI Amsterdam

Centrale marketingdatabase

Sinds de oplevering gebruikt RAI Amsterdam de marketingdatabase naar volle tevredenheid. In de loop van de tijd zijn er nog veel meer bronnen gekoppeld: registratiedata van vakbeurzen, exposanten- data, aan- en afmeldingen op nieuwsbrieven, web- formulieren et cetera.

De marketingdatabase is de centrale omgeving waarin alle feiten en het gedrag van klanten samenkomen. Het systeem vormt bijna vijftien jaar de basis voor de outbound en inbound marketing van RAI Amsterdam.

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Als faciliterende partij creëren wij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij verbinden wij met inspirerende nationale en internationale evenementen context, content en communities.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.