Case

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld


RAI Amsterdam wilde een slag maken in het meer vraaggestuurd faciliteren van evenementen. Met de marketingdatabase van Ternair beschikt RAI Amsterdam over een 360° klantbeeld, die de overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Ook stelt het de organisatie beter in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren.

De informatie over de bezoekers van de eigen beurstitels was in 2006 versnipperd aanwezig bij RAI Amsterdam. Ieder evenement had eigen databases met bezoekersgegevens. Een koppeling bestond niet. Dat moest anders, een duidelijk beeld van bezoekers en exposanten was daarvoor noodzakelijk.

Koppelen van databronnen

In drie maanden tijd richtte Ternair een marketingdatabase in voor RAI Amsterdam. Er werden koppelingen gelegd met verschillende systemen. Gegevens van klanten worden geautomatiseerd herkend via fuzzy matching, genormaliseerd en samengevoegd. Zo ontstaat een “golden record” per klant waarbij alle gegevens rondom een individuele klant zijn georganiseerd.

“Ternair pakt trajecten snel op en zorgt dat ze op tijd af zijn. Dankzij hun uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis met dataomgevingen kunnen wij ervan op aan dat die oplossing perfect voldoet aan onze wensen.”

Vanessa Visser, Manager Marketing Services RAI Amsterdam

Centrale marketingdatabase

Sinds de oplevering gebruikt RAI Amsterdam de marketingdatabase naar volle tevredenheid. In de loop van de tijd zijn er nog veel meer bronnen gekoppeld. Inmiddels is de marketingdatabase al bijna vijftien jaar de centrale omgeving waarin alle feiten en het gedrag van klanten samenkomen. Het systeem vormt de basis voor de outbound en inbound marketing van RAI Amsterdam.

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. Als faciliterende organisatie wil RAI Amsterdam de ideale condities creëren waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij wil RAI Amsterdam context, content en communities verbinden
met inspirerende evenementen.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.