Case

Cross channel direct communicatie vanuit 360° klantbeeld

In aanloop naar en tijdens eigen beurzen stuurt RAI Amsterdam gerichte, digitale uitingen aan (potentiële) bezoekers en exposanten. De efficiëntie van het marketingteam zou fors verhoogd kunnen worden wanneer niet elk mailshot apart samengesteld moest worden, maar in één keer de hele customer journey naar een evenement ingepland zou kunnen worden.

Koppelen van databronnen

Vanuit Ternair zijn koppelingen gelegd met de verschillende bronsystemen. Gegevens van klanten worden geautomatiseerd herkend via fuzzy matching, genormaliseerd en samengevoegd. Met een 360° klantbeeld kan RAI Amsterdam overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Ook stelt het de organisatie beter in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren.

“RAI Amsterdam maakt gebruik van de Ternair Marketing Cloud. Het samenspel van deze oplossingen maakt dat wij onze data t.a.v. onze marketing operatie op orde hebben en op relevante, directe wijze met onze klanten kunnen interacteren. Ook bij de verdere optimalisatie van onze klantinteractie zoals leadgeneratie en personalisatie op onze websites biedt de Ternair Marketing Cloud ons een variatie aan mogelijkheden.”

Vanessa Visser, Manager Marketing Services bij RAI Amsterdam

Met Ternair kan RAI Amsterdam realtime reageren op allerlei events die voor, tijdens en na een beursbezoek optreden. Op basis van triggers kunnen bezoekers en exposanten worden geselecteerd en benaderd. De selectie vindt direct uit de brondata plaats. Er hoeft dus niets geïmporteerd te worden in een aparte omgeving. Via e-mail, sms en push-berichten op verschillende websites worden relevante doelgroepen op het juiste moment benaderd. Sinds de implementatie worden met een klein team 300 campagnes per jaar uitgevoerd, waarmee 65% van de beursregistraties wordt gerealiseerd.

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. Als faciliterende organisatie wil RAI Amsterdam de ideale condities creëren waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij wil RAI Amsterdam context, content en communities verbinden
met inspirerende evenementen.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.