Case

Van outbound naar inbound leidt tot conversieverbetering van 50%


Door de marketing voor evenementen om te draaien van outbound naar inbound, heeft Bohn Stafleu van Loghum (BSL) conversieverbeteringen van maar liefst 50 procent gerealiseerd. Bulkmails behoren tot het verleden, het gedrag van de ontvanger bepaalt wanneer hij of zij welke boodschap ontvangt.

Van bulkmails naar 1-1 communicatie

E-mailmarketing is de belangrijkste conversietool voor BSL. De diversiteit aan congresthema’s en dus geïnteresseerden zag je in de opzet daarvan echter niet terug. BSL verstuurde per evenement standaard vijf mails. Deze bulkmail had niet het gewenste effect. De open rate, CTR en conversie liepen steeds verder terug en het aantal uitschrijvers steeg.

BSL kwam bij Ternair met de uitdaging dat de targeting gerichter moest gebeuren. De relevantie moest

Klikgedrag als uitgangspunt

Om te beginnen werd de e-mailmarketing in Ternair anders ingericht. In plaats van alleen een bulkmail te versturen waarin de evenementen werden gepusht wordt nu waarneembaar gedrag gebruikt om te bepalen wanneer iets interessant is voor een klant.

Het klikgedrag van klanten naar aanleiding van de e-mailnieuwsbrieven vormt de basis voor de commerciële benadering. Er wordt gehandeld naar de interesse in bepaalde content van een prospect of klant en op basis daarvan wordt de toegepaste vorm van remarketing gekozen.

“We kunnen geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont.”

Michael Dam – Marketingmanager Bohn Stafleu van Loghum

Open rates tot 50% hoger

BSL heeft met de nieuwe opzet het proces omgedraaid, van outbound naar inbound. Door te acteren op het klikgedrag van de ontvanger wordt geautomatiseerd op het juiste moment een bepaalde boodschap gestuurd. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. Het is doordacht en gebaseerd op veel meer datapunten waardoor de targeting veel beter wordt.

Dat heeft geresulteerd in een vele malen hogere conversie en continue inschrijving voor de opleidingen. De precieze aantallen zijn afhankelijk van de flow waarvoor de campagne is ingericht, maar de open rates zijn tot 50 procent beter. De CTR is verdubbeld en de opt-out is 20 tot 30 procent lager.

Over Bohn Stafleu van Loghum
Bohn Stafleu van Loghum (BSL) is een mediabedrijf dat is gericht op zorgprofessionals. Met kwalitatief hoogstaande, toegankelijke vakinformatie (online platformen, boeken en tijdschriften), tools, elearningproducten en evenementen zorgt BSL ervoor dat de zorgverlener over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. 

Bohn Stafleu van Loghum is onderdeel van het wereldwijd opererende Springer Nature.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy beleid hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.