Case

Centraal login platform voor gerichte distributie van content met Ternair Interact

Springer Nature is de grootste academische boekenuitgever, uitgever van ‘s werelds meest toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en een pionier in open research. Springer Nature streeft ernaar haar doelgroep van hoogwaardige informatie en diensten te voorzien, gedurende hun hele loopbaan – vanaf de opleiding via beroepsuitoefening tot praktijkuitoefening.

Authenticatie, autorisatie en profilering

In 2009 zette een van de bekendste onderdelen van Springer Nature in Nederland, Bohn Stafleu van Loghum, de transitie naar online in met de bouw van een platform, ‘MijnBSL’. De uitgeverij had twee behoeften: BSL was op zoek naar een goede techniek voor authenticatie en autorisatie van klanten en wilde op een adequate manier managementinformatie verzamelen over het gebruik van het platform.

“Wij gebruiken het Ternair platform sinds enkele jaren voor verschillende grote business units. Ternair is flexibel in de ontwikkeling en het beheer van moderne online producten en werkt zeer efficiënt.”

Om te kunnen bepalen wie op welk moment, toegang moet krijgen tot specifieke content, dienen de klant- en abonnementengegevens realtime beschikbaar te zijn. Met Ternair Interact kunnen in korte tijd gegevens uit backoffice klantsystemen worden ontsloten in “MijnWebsite”-omgevingen. Via webservices vindt authenticatie, autorisatie en profilering van gebruikers plaats.

Sinds de implementatie beschikt BSL over één centraal data-platform waarmee het bedrijf in staat is om snel en effectief afgeschermde content op de diverse websites te ontsluiten voor geregistreerde gebruikers. Inmiddels werken meerdere internationale bedrijfsonderdelen van Springer Nature met de software van Ternair.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.