Case

Sneller en effectiever werven dankzij lead nurturing­systeem van Ternair

DTG biedt praktische online marketing services voor MKB-bedrijven in Nederland. Het bedrijf uit Amsterdam helpt ondernemers beter vindbaar te zijn, zich online te presenteren en in contact te komen met nieuwe klanten.

Gedragsdata en leadscores

Alle MKB-bedrijven in Nederland zijn voor DTG een potentiële klant. Door het aanbieden van gerichte content zoals whitepapers, kennisartikelen en workshops converteert het bedrijf bezoekers aan DTG.nl naar leads. Om deze leads vast te leggen, te identificeren en op het juiste moment uit te leveren aan sales heeft DTG gekozen voor het Ternair Platform.

“Wij hebben voor Ternair gekozen omdat dit platform alle functionaliteit biedt om de klant- en prospect interactie over alle kanalen te beheersen en te initiëren. De implementatie van het Ternair platform was in no-time gereed, inclusief het customizen om het platform naadloos aan te laten sluiten op de processen en organisatie van DTG.”

Van alle bezoekers op DTG.nl wordt een ‘single customer view’ opgebouwd, met alle mogelijke klant- en contactgegevens. Om de bezoekers van de website te converteren naar leads vindt er lead scoring plaats. Met behulp van Ternair Campaign worden dagelijks volledig geautomatiseerde campagnes verstuurd op basis van gedragsdata en leadscores. De leads worden via Ternair Campaign doorgezet als ‘sales task’ naar het CRM-systeem van DTG.

Sinds de implementatie van het Ternair platform is het lead nurturingsproces van DTG aanzienlijk verbeterd. Dagelijks worden meer dan 250 leads vastgelegd en via Ternair Campaign opgevolgd. Leads die voldoen aan de Sales Qualified lead score worden op het juiste moment geautomatiseerd uitgeleverd aan sales. Door de automatisering van handmatig werk heeft DTG een kostenbesparing gerealiseerd. Daarnaast is de time-to-market veel korter geworden. Waar in het verleden salesleads pas na enkele dagen werden uitgereikt, vindt dit nu nagenoeg real-time plaats. Wat de kwaliteit en conversie van leads aanzienlijk verbetert.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.